Begravningsgudstjänst i Hudiksvall

I vackra Hälsingland som kanske är mest känt för hälsingegårdarna som finns inskrivna på UNESCOs världsarvslista, ligger Hudiksvall som tillhör Gävleborgs län. Hudiksvall grundades 1582 av kung Johan den III då han beslutade att de båda byarna Hudik och Vallen skulle slås ihop. Men platsen var redan då en viktig hamn med handel. Både fiske, handel och hantverk var länge viktiga näringar för bygden.

Hudiksvall har genom historien drabbats av flera allvarliga bränder och en av dem som skedde på sjuttonhundratalet anlades av ryssar och orsakade att i stort sett hela staden brann ner. Endast stadens kyrka och en liten stuga klarade sig men staden byggdes upp igen. 

På trettiotalet bestämde man sig för att plantera in kanadagåsen i Hudiksvall och den etablerade sig starkt. Men Hudiksvall har annars ett rikt fågelliv och under vår och sensommar  kan man med lite tur få se många av Sveriges mest sällsynta fåglar. 

Gott om fåglar och kyrkor

Hudiksvall är omgivet av vacker natur och man kan få många fina naturupplevelser i området runt omkring. Men det finns inte bara många olika fåglar i Hudiksvall utan staden har också många olika trossamfund som Svenska kyrkan, Katolska kyrkan, Pingstkyrkan, Missionskyrkan och Baptistkyrkan. Vill man hålla begravningsgudstjänst i Hudiksvall finns det med andra ord många kyrkor att välja bland. Länktips: https://www.hoglidenkyrkan.se/.

Kyrka som erbjuder både vigsel, dop och begravning

Pingstkyrkan i Hudiksvall bildades redan 1917 och var en del av den pingstväckelse som drog över världen. Kyrkan har flyttat ett par gånger inom Hudiksvall men på nittiotalet köpte församlingen en gammal danskrog som snabbt byggdes om för att bli mer kyrklik och passa församlingens olika verksamheter. Det är en väldigt aktiv församling dit alla är välkomna, och de erbjuder alla kyrkliga handlingar och  akter som vigsel, dop för dem som är troende, begravning men även samtal med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *