Behöver du en ögonspecialist i Stockholm?

24 mars 2022 william eriksson

editorial

För en del kroppsliga besvär räcker det inte med att träffa en vanlig läkare. Du kanske istället behöver få hjälp av en specialist. Vilket egentligen bara är naturligt. Även om läkare generellt är mycket begåvade människor kan inte ens vitrockarna allting om allting. Inte ens om medicin. En del läkare specialiserar sig därför på hudvård, andra på skelettskador och en tredje kanske på ögon. Är det synen du har problem med kanske du råds besöka en ögonspecialist i Stockholm.

Anledningen till varför du behöver gå till en ögonläkare kan förstås variera. Det måste inte handla om akuta besvär. Som att du till exempel har fått en gren i ögat på skogspromenaden och skrapat hornhinnan. Eller som den gamla fotbollsspelaren Jari Litmanen, som träffades av kapsyl i ögat från sin sportchef Hasse Borg i Malmö FF. Han besökte rimligtvis en ögonspecialist för att få behandling, men ögonläkare erbjuder som sagt även andra tjänster.

 

ögonspecialist

 

Grå starr vanligt ålderssymptom

Problem med ögon och synen uppstår ofta över tid. Ett sådant exempel är grå starr. Besvären utvecklas över flera år och märks ofta först ordentligt när du börjar bli äldre. Vanliga symptom kan vara att synen blir disig och att du ser färger svagare än vad du gjort tidigare. Du kan ofta också bli mer ljuskänslig och få svårt att se i mörker. I somliga fall kanske du till och med ser dubbelt.

Det är åldern som tar ut sin rätt. Men det innebär inte att det inte går att göra någonting åt det. Här kommer alltså den där ögonspecialisten i Stockholm som nämndes inledningsvis in i bilden igen. Det är han eller hon som du ska gå till när du upplever sådana här långtgående besvär. Grå starr kan enkelt opereras. I alla fall om du söker professionell vård hos specialister som verkligen vet vad de gör.

Fler nyheter