De nya tiderna är nu

De nya tiderna är nu

Det är nya tider nu. Ärligt talat har det varit nya tider ett tag vid det här laget. Åtminstone i avseende på att papper och pärmar börjar bli historia, digitaliseringen i samhället går på högvarv och allt flyttas över till datorer och telelösningar. Många välkomnar denna förändring och för framför allt den yngre generationen är det egentligen ingen förändring som äger rum. Är man uppvuxen med telefoner och datorer och att telelösningar är lösningar på allt så är det inget att bråka om. Men många, framför allt äldre, räds förändringen och det kan vara viktigt att ha respekt för den känslan.

 

Snabb men nödvändig förändring

Ibland kan man vara lite försiktig med att exempelvis ta in en IT-konsult för att informera vilka telelösningar som är möjliga, och ibland nödvändiga. Kostnaden för att ta in konsulten och genomföra förändringen kan skapa visst motstånd, men risken är att den stora förlusten för ett företag (eller en privatperson för den delen) är att inte genomgå digitalisering överhuvudtaget. Risken är att konkurrenterna och samhället i övrigt springer ifrån. Man hänger inte med i svängarna och hamnar efter. Många kan säkert känna igen sig idag i den känslan. Det går för fort. Men förändringen kan också göras i din takt.

 

 

Säg hejdå till pärmar

Idag är vi som sagt förbi, eller åtminstone på väg att vara förbi, pärmar och papper och arkivskåp. Numera hittar vi det vi behöver i molntjänster eller liknande digital förvaring, där det förvaras förutsättningslöst och är helt säker mot yttre påverkan som brand, översvämning eller mänskliga faktorn att man helt enkelt förlägger en pärm eller ett papper. Med telelösningar finns det där hela tiden, och med rätt hantering är det bara rätt personer som kommer åt det. Var inte rädd för telelösningar och digitalisering. Det kan bli mycket billigare och enklare än vad du tror.