De snabba leveransernas tidsålder

De snabba leveransernas tidsålder

Transporter blir en allt större del av vårt samhälle. Nu sitter man nästan otålig och väntar på sin leverans så fort man har klickat på ”Beställ” i nätbutiken. Det är bara en fråga om tid tills man faktiskt också kommer att kunna få hemleveranser samma dag som man lägger en beställning. Hur den fysiska handeln kommer att hantera detta, ja det får framtiden utvisa.

Många av de fysiska butikerna har redan hunnit anpassa sig till att erbjuda snabb och smidig näthandel. Kommer ni ihåg hur det var redan på 00-talet, när matbutikerna var först ut med detta? Om ni inte gör det så handlar det nog om att vi konsumenter inte var redo för hemleverans av matkassar – många lades ned.
Eller kanske var vi inte stressade och upptagna nog på den tiden.

I dagens Sverige är det ju som bekant sedan flera år vanligt att få veckans käk levererat hem till farstum. Snabbt, praktiskt och enkelt – för bara en liten fraktsumma. Bilarna kommer med en egen liten del för kyltransport som ser till att frysvarorna håller sig tillräckligt kalla. Ingen vill ju ha upptinade ärtor eller slafsig glass hemlevererad.

Nästa steg i denna leveransrevolution kommer naturligtvis att vara när drönarteknologin tar klivet in i detta system. Då kommer saker verkligen att automatiseras. Tänk att du lägger en beställning i nätbutiken, en drönare greppar tag i rätt kartong på lagret och din nya dator landar på din tomt en kort stund senare.

Frågan är om vi verkligen är redo för en sådan här teknik eller om vi hämningslöst kommer att klicka hem saker som vi inte behöver – bara för att det är enkelt.

Hur det blir får den som lever se, som sagt.
Vi går en dynamisk framtid till mötes och saker och ting kan snabbt ställas på ända. Vem vet vilka händelser som kommer att påverka våra liv imorgon?