Det finns många lån att välja mellan med olika fördelar

16 mars 2022 Cecilia Olsson

editorial

Ibland sker det något som innebär att man snabbt behöver få in pengar på kontot. Det kan gälla allt från en god investeringsmöjlighet till oförutsedda utgifter. Oavsett vilken anledning som ligger till grund för behovet så kan det bli aktuellt att ta ett lån. Beroende på förutsättningar och behov så kan det också finnas möjlighet att välja mellan olika lånealternativ. 

Är det viktigt att få ett snabbt eller billigt lån?

Det finns lån som innebär att man får in pengar på kontot redan samma dag som man ansöker. Nackdelen med dessa lån är att de i regel har väldigt hög ränta. Är det inte jätteviktigt att pengarna kommer in på kontot på kortast möjliga tid så kan det vara bättre att undersöka möjligheten att ta ett lån med lägre ränta.

lån

Förutom att det är viktigt att titta på vilka räntesatser som gäller det aktuella lånet så är det också viktigt att ta reda på om det tillkommer andra avgifter samt hur lång återbetalningstiden är. Framförallt är det viktigt att räkna på kostnaderna för att säkerställa att det inte kommer att bli några problem att betala tillbaka lånet, annars är det bättre att försöka hitta en annan lösning på pengaproblemet.

En tjänst som kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet

www.swiftbanker.se är det möjligt att jämföra lån på upp till 600 000 kronor. Tjänsten är helt gratis och du förbinder dig inte till att ta något lån, utan du får helt enkelt anpassade förslag utifrån de uppgifter du fyllt i.

Swiftbanker tar fram de två bästa alternativen, sedan kan du i lugn och ro gå igenom vad som gäller och välja om och i så fall vilket lån du önskar ansöka om. Även om du inte skulle välja något av de första förslagen som du fått så får du kontinuerligt nya erbjudanden och information om olika lånetyper från Swiftbanker. 

Fler nyheter