Dra ner på elkostnaden

24 mars 2020
Eva Olsson
Dra ner på elkostnaden

Elkostnaden hör till den återkommande, stora utgiften för den som bor i en fastighet. Men genom att installera en värmepump kan man få ner den kostnaden betydligt. Då det finns det olika alternativ att välja bland när det gäller värmepumpar, kan det vara svårt att veta vilken som passar bäst till just det hus man har. Därför kan det vara bra att ta kontakt med någon som är specialiserad på just värmepumpar.

Om du är osäker och funderar på vilken värmepump du ska välja till ditt hus, kan du få hjälp av Crilles VVS och Värmepumpsteknik när det gäller installation av värmepumpar i Hultsfred. De är specialiserad på försäljning, installation och service när det gäller värmepumpar.

På deras hemsida kan man förutom att ställa allmänna frågor även ringa ett telefonsamtal för att få reda på vad olika uppvärmningssystem skulle kosta. Man kan också få en kostnadsfri offert, i de fall man bestämt dig för vilken pump man vill få installerad. Förutom det, kan de göra ett hembesök, för att se vilken energikälla som skulle passa för just ditt hus.

När det gäller en luft-luftvärmepump passar det systemet i småhus med direktverkande el och kan dessutom fungera som luftkonditionering, vilket är perfekt heta sommardagar. Det är ett alldeles utomordentligt alternativ om man inte har vattenburen el.

En luft-vattenvärmepump har däremot en steglös effektreglering som gör att den anpassas efter vad huset kräver och den fungerar bra ända ned mot -25 grader. Pumpen får energi från utomhusluften via en eller flera fläktar som blåses genom värmepumpens kondensbatteri.

Bergvärme är ytterligare ett alternativ, som via berggrunden får sin energi, där det nästan är lika temperatur året runt. Fördelen med den här uppvärmningen är att man får en säker drift med mindre service med en mycket lång livslängd. Förutom att det är ett säkert alternativ är det också miljövänligt.

Fler nyheter