En tandhygienist i Odenplan hjälper dig att få friska tänder

22 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Det är viktigt att du håller dig själv ren och ditt hem fritt från smuts och bakterier. Samma sak gäller för din mun och dina tänder. Där ska det också hållas rent och fräscht för att du ska få en så god hälsa som möjligt. Trasiga tänder eller ett inflammerat tandkött är det ingen som mår speciellt bra av. 

Du vet förmodligen vad en tandläkare pysslar med. Men har du koll på vad en tandhygienist gör på sitt arbete? Att det har någonting med hygien och tänder att göra framgår ganska tydligt. Gör en tandhygienist rent dina tänder? Det stämmer mycket bra det, men det är mycket mer än bara rengöring som du kan få hjälp med. 

 

Dina tänder blir glada av ett besök hos en tandhygienist

Det är inte bara dina tänder som mår bra av ett besök hos denna yrkesgrupp. Hela din kropp och själ kommer att känna sådan lycka att din mun spricker upp i ett stort leende. Hos en tandhygienist i Odenplan kan du få förebyggande tandvård och en storstädning av dina tänder. Eventuell plack och tandsten tas bort och vid behov kan du få en fluorbehandling på utsatta tänder.

Om du har svårt att hålla rent dina tänder ordentligt får du goda råd om hur du ska göra. Regelbundna besök hos en tandhygienist bidrar till att du bibehåller en god munhygien och början till hål i en tand kan upptäckas i tid. 

 

Tandhygienist

 

Gör det ont att gå till en tandhygienist?

Du behöver inte oroa dig för att besöka vare sig en tandläkare eller en tandhygienist. Den erfarna personalen på en tandvårdsklinik gör allt för att din behandling ska vara så smärtfri som möjligt. Vissa personer kan dock känna ett visst obehag. Men en undersökning eller en behandling är kortvarig så det brukar oftast inte vara några som helst problem.

Fler nyheter