Ett oemotståndligt, fräscht leende

01 mars 2020 patrick pettersson
Ett oemotståndligt, fräscht leende

Visst är det någonting väldigt attraktivt med ett riktigt fint leende med vita, rena tänder och en fräsch andedräkt? Det är såklart någonting alla vill ha, men man måste faktiskt jobba lite för det också. Det är lätt att få lite bakläxa när man är hos tandläkaren att använda tandtråd oftare, fluorskölj eller inte borsta så hårt. Det är lätt att känna sig dömd då, men innerst inne vet du ju att tandläkaren har rätt. Och att bättra på sin munhygien kan man väl alltid göra. Om inte för ens egen skull så för omgivningens.

 

Hjälpa inte döma

För det är ju inte bara så att tandläkaren ska laga dina hål när du redan har fördärvat dem med läsk, socker eller nikotin. Man kan ju faktiskt arbeta lite förebyggande, och där har ju tandläkaren trots allt en riktig expertroll och kan bistå med sin erfarenhet och kompetens. Tandläkarens roll är inte att döma dig, utan att hjälpa dig. För tandvård kan ju faktiskt vara rätt dyrt om olyckan är framme, och det vill du väl helst undvika till varje pris. En tandläkare är inte en läskig typ med tänger och borrar som gör dig illa, det är en läkare som vill hjälpa dig att må så bra som möjligt.

 

 

Statliga och privata alternativ

Frågan är dock vilken tandläkare man ska gå till. Folktandvården finns ju naturligtvis, men nuförtiden finns det ju även en hel drös privata alternativ. Även ute i förorterna. Bor man till exempel i Järfälla utanför Stockholm och googlar ”tandvård järfälla” kan man få en hel del förslag. Här är dock ett av många exempel som man kan hänvisas till, som kallas för ”Glori Dent”: https://www.glorident.se/. Det du ska försäkra dig om är naturligtvis att du känner att det är en trygg tandläkare som vet vad hen snackar om! 

Fler nyheter