Ett ordnat flöde med tredjepartslogistik

29 mars 2021 jonas olsson

Det finns en term som heter just in time. Termen belyser önskemålet om att få och skicka iväg material, produkter, tjänster med mera precis när det behövs. Tyvärr är det en term som också är mer eller mindre ett önskemål, och en dröm som är mycket svår att uppnå. Men för att få mesta möjliga lönsamhet måste du som företagare ändå försöka nå så nära det målet som möjligt. 

Hyllvärmare eller dammsamlare är något som du inte vill ha. Det vill säga produkter eller material som du ligger ute med pengar på innan du själv kan få in pengar för dem. Absolut perfektion skulle du alltså uppnå som exempelvis skohandlare om skorna levereras genom bakdörren, du tar in dem till kassan, en kund betalar för dem och går. Ett system som numera används när det gäller onlinebutiker.  

 

Partner i logistik

För att komma så nära det önskade målet om just in time som möjligt så är det idag många som använder sig av en partner inom tredjepartslogistik som  https://www.hillmerslogistik.se/. Det är ett vinnande koncept för båda parter, samt även för den mottagande parten i ledet. I vissa fall är det till och med ett slutet kretslopp där produkter och material går från part ett, part två fraktar det till part tre, som skickar returer tillbaka via part två till part ett. Returerna kan vara tompallar, galgar, förpackningar, osålda varor, reklamationer med mera.

 

 

Veta vad du gör imorgon

Vissa fraktbolag har lyckats få samarbeten med så pass stora eller så pass många uppdragsgivare att de inte längre behöver jaga uppdrag. Istället är det fasta hämtningar och lämningar som fyller upp hela veckans schema. Ett schema som kan innebära att vissa hämtningar eller lämningar medför mer eller mindre frakt, men ändå ska följa sitt schema. Det blir en trygghet och en rutin för alla. 

Fler nyheter