Förslutare lägger sista handen vid produkten

12 september 2021 Lily Hansen

När allt är klart och man har gjort jobbet färdigt så att grejerna ska iväg. De ligger fint i sin kartong och det är bara att avsluta. En mekanisk förslutare gör det allra sista jobbet. Kartongen stängs och förseglas med tejp eller lim. Det kan vara samma tillfredsställelse som på examensdagen. Uppgiften man åtog sig är avslutad och man kan gå över till nästa. 

Eftersom de flesta varor skickas på ett eller annat sätt är ett kartongemballage nästan alltid nödvändigt. Det kan vara allt från smålådor till stora tråg som levereras på pall. Emballagen varierar i storlek och form, men de har det gemensamt att de måste hålla ihop. Man behöver vika ner kanter och försegla med tejp eller lim. Det måste kunna göras maskinellt av kostnadsskäl, men också för att bra maskiner gör det fortare och bättre än människor.

 

 

En förslutare kan lägga på lock och vika ner

Företag som har lång erfarenhet och arbetar med alla sorters förpackningsmaskiner har ett enhetligt system från vikt wellpapp till färdig låda. Maskiner som arbetar med att stänga och försegla emballage behöver inte vara så invecklade om de tar över efter de maskiner som vikt lådan. 

För producenter som levererar sina produkter i tråg så finns det anpassade flikförslutare som limmar staplingsflikar på det fyllda tråget och de blir klara för leverans till ett butiksgolv. Det går också att få förslutare som lägger på ett friliggande lock på en låda som sedan kommer att vikas ner och limmas runt om. Har man tillverkning eller distribution av produkter i udda format så ska man kontakta företag, exempelvis Lundgrens, som kan hjälpa till att hitta en bra lösning.

Maskinerna är tillverkade av stål och aluminium och har en kompakt design vilket gör att de inte heller tar mycket plats, och att de ger ett rent intryck.

Fler nyheter