Granola utan socker ger en energirik start på dagen

19 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

En bra frukost är viktig för att man ska kunna hålla sig pigg och alert ända fram till dess att det är dags för lunch. Visst kan man ta ett litet snack däremellan om behov finns, men genom att äta en näringsrik frukost så kommer du inte behöva lägga tid på att laga till en måltid däremellan. Vad som är en bra frukost kan variera mellan olika personer. Vissa föredrar gröt medans andra vill äta smörgåsar eller granola, och sist men inte minst så finns det de som endast tar en kopp kaffe och en bulle, något som inte ger speciellt mycket näring och långvarig energi.

Socker innebär i regel ett överskott av kalorier

Vill man ha en stabil och bra frukost kan det vara bra att undvika allt för sockriga produkter. Raffinerat socker tillför nämligen inte något bra till kroppen utan det innebär bara en massa extra kalorier.

granola utan socker

Stoppar man i sig massor av onödiga kalorier redan till frukost så är risken stor att man snabbt överskrider det rekommenderade dagliga intaget, vilket i sin tur leder till viktökning. Därför bör man hitta en frukost som man tycker om och som samtidigt ger den energi man behöver för att klara sig till lunch. 

Granola utan socker med extra mycket nyttiga fullkorn

Tycker man om den söta smaken så kan det till exempel vara bättre att ersätta bullen mot en skål sockerfri granola. Det är gott samtidigt som det tillför näring till kroppen. Granola kan dessutom vara det perfekta mellanmålet under eftermiddagen då man börjar känna att energinivån sjunker. Hos EASIS hittar man granola utan socker som istället innehåller massor av fullkorn. Till exempel så har de EASIS Simply Granola med hallon, solrosfrön och bovete. Den är utan tillsatt socker och har ett högt fiberinnehåll, dessutom är den glutenfri.

Se till att starta dagen på det bästa sättet med en god frukost som ger bra energi!

Fler nyheter