Husmanskosten som tar oss tillbaka till Sverige

31 mars 2021
Mikael Barani

Alla som har rest länge utomlands, eller bor utomlands, vet att det kommer en tidpunkt då man inser att man saknar saker hemifrån. Det är en spännande process då man också inser vad det är man har i sitt ursprungsland som faktiskt är sådant som ligger en nära hjärtat.

Den första punkten brukar förstås vara människorna som man har kvar därhemma. Alla dem som man älskar och som man håller nära hjärtat.

Måltiderna som vi har tillsammans

Punkt två är mer varierande. För vissa rör det sig om den miljö som man växte upp i. Sverige rymmer både skog, sjön hav och fjäll. För alla som växt upp vid kusten så kan man sakna de öppna vyerna och vidderna. 
Är man däremot en inlandssvensk så är det ofta istället granskogen och sjöarna som ligger en varmt om hjärtat.

Utöver själva floran och faunan så spelar maten ofta en stor roll i vår kulturella saknad. Alla måltiderna på https://www.restauranghubertus.se/ tillsammans med familj och vänner gör sig smärtsamt påminda, speciellt om man verkligen är utsvulten. För vem kan inte tänka sig att sätta i sig en wallenbergare i detta nu?

Som tur är så går det ofta att få till det mesta även utomlands, även om smakerna inte kommer att vara exakt desamma som när man är hemma i Sverige.

Så nästa gång du återvänder till dina föräldrars kök, passa på att njuta lite extra av allt det där som din mor och far bjuder på. Vår tid här på jorden är trots allt begränsad och en god måltid tillsammans är många gånger ett fint tillfälle att knyta an till varandra igen.

En dag kommer det kanske att vara du som tar emot dina barn efter en lång tids frånvaro. Det är också då som du kommer att inse att livets stora stunder är dem som du spenderar tillsammans med dina närmaste. Smaklig spis!

Fler nyheter