Kattnät på balkongen räddar nio liv – minst

Man säger att en katt har nio liv. Och att den alltid landar på fötterna. Varifrån de historierna kommer är svårt att veta. De har berättats så länge de flesta kan minnas. Tyvärr, så är de båda myter. En katt har dessvärre inte nio liv, och även om de är smidiga varelser händer det att de inte landar med tassarna nedåt. Faller katterna dessutom från tillräckligt hög höjd spelar det dessutom ingen större roll.  

Så, vad kan du göra för att skydda dina små pälsklingar nu när vi etablerat att de enbart har ett liv precis som alla andra? Bor du i lägenhet med balkong är det bästa tipset du kan få att skaffa ett kattnät till din balkong. Katter är nyfikna små jägare och kan lätt bli lite för exalterad av en liten fågel som sitter och sjunger på balkongräcket.  

Katten siktar in sig på sitt byte, men fågeln är för snabb. Katten missar och glider ned ut över balkongräcket. Här kan man sluta måla upp en bild av vad som händer härnäst, för den bilden är hemsk och förskräcklig och du förstår ändå vad som händer.  

 

 

Kattens liv hänger på dig

Kattnätet kan ha flera funktioner mer än att hålla din katt på trygg mark. Det hindrar dessutom andra djur från att provocera fram dess jaktbeteende, som till exempel ekorrar, fåglar eller andra katter. Med ett kattnät kan du ha balkongdörren öppen och slappna av i en annan del av lägenheten. Det ger både dig och din mysiga lilla kompis mer frihet i vardagen.  

Ditt husdjur är en familjemedlem. Ta hand om din katt som om den vore ditt barn. Säkra ditt hem så att ni kan dela många år tillsammans. Se så, ta fram din smartphone och googla “kattnät balkong” nu direkt. På momangen! Din katts liv kanske hänger på det. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *