Ljudet av trummor som lyfter oss till Anderna

07 maj 2021 Mikael Barani

Uppe på hög höjd känns världen annorlunda. Det känns i kroppen att man befinner sig långt över havsnivån, inte bara på grund av eventuell höjdsjuka, utan även för att livet har ett annat tempo häruppe. Även om man skulle befinna sig i en dal så märks det att man är närmare himlen än ”nere på marken”.

En resa i tid och rum.

Det är lite som när man spelar en bra låt, eller lyssnar på en sådan. Man liksom färdas bort till en annan plats, långt borta från vardagens alla åtaganden.

Framför allt kan ljudet av trummor verkligen lyfta en och få en att känna som om hade man ett par vingar på ryggen. Det är en magisk känsla som verkligen får det att kännas som om man hade nyårsraketer som fyllde ens kropp med ljus och ljud.

För detta är musikens gåva till oss: Den får oss att resa till platser och uppleva saker bara genom att stänga ögonen. Vips så är du någon helt annanstans. Kanske lever du till och med ett helt annat liv. 

Musik, och konst överlag, har potentialen att inspirera oss till att vilja och våga utforska den värld som vi bär inom oss men som vi inte vet om vi vågar förverkliga utanför oss.

Vågar du dock hörsamma musikens, och livets kall kommer du garanterat att få vara med om ett stort äventyr.

Däremot finns det förstås inte några garantier om att du kommer att nå ditt mål precis på det sättet som du hade föreställt sig. Livet handlar många gånger om att kunna anpassa sig inför de nya scenarion som hela tiden dyker upp under resans gång. 
Fråga alla framgångsrika människor och du kommer att få veta att deras liv inte förändrades över en natt. Det handlar om en lång och slingrande resa – som dock är värd mödan.

Fler nyheter