Många rykten kring tandläkare i Järfälla

22 mars 2021 patrick pettersson

Det finns en lögn som nästan alla drar varje gång de är hos tandläkaren. För hur ärligt brukar du egentligen svara på frågan om hur ofta du gör rent mellan tänderna? Av någon anledning känner man något slags behov av att imponera på sin tandläkare. Man vill inte framstå som att man inte tar hand om sina tänder. Det är samtidigt så korkat. Tandläkaren kommer utan större svårigheter se på dina tänder om du talar sanning eller inte. 

Att gå till tandläkaren är förresten en ganska märklig historia. Speciellt som barn. Det fanns alltid massa myter och historier om hur hemsk tandläkaren var. Att han eller hon skulle dra fram en gigantisk borr som skulle göra jätteont. Eller att tandläkaren skulle dra ut ens tänder med en rostig tång så att blodet aldrig skulle sluta blöda. Det gick kalla kårar i en så fort man visste att ens föräldrar hade bokat tid hos en tandläkare Järfälla.  

 

Banansmaken i munnen

En annan märklig grej efter att man hade varit hos tandläkaren som barn var den där banansmaken de satte på tänderna efteråt. Kommer ni ihåg? När de hade grävt och haft sig i tänderna så försökte de dölja smaken av fluor med någon slags fruktsmak. Ni kanske har andra minnen, men nog smakade det inte frukt i alla fall. Möjligtvis någon slags artificiell frukt i så fall som inte var någon höjdare. 

Det är väl bara att se till att ta hand om sina tänder. Åtminstone var det väl den effekt man ville ha hos sina barn när ryktena om borren och tandtrollen spreds från föräldrarna. Skrämseltaktik är kanske inte den bästa taktiken för att få ett barn att borsta tänderna. Belöning och fördelar brukar vara en bättre strategi. Bara belöningen inte är en artificiell banansmak som sitter i en hel eftermiddag.

Fler nyheter