Migrationsrätt för dig i Göteborg

Gillar du Sverige så mycket att du vill flytta hit permanent? Sverige har vacker natur, en demokratisk människosyn och det finns många inflyttade som redan har fått uppehållstillstånd och arbetstillstånd här. Folk kan till exempel komma hit för att flytta ihop med sin stora kärlek eller för att söka jobb.

Kommer man från ett annat land och står i begrepp att bosätta sig i Sverige, bör man kontakta en advokat. Migrationsrätt i Göteborg finns att anlita, för om man kommer från ett annat land och står i begrepp att bosätta sig i Sverige, kan en advokatbyrå med stor rutin inom området och kunskap om alla lagregler vara till stor hjälp.

Rätt ifyllda blanketter

Även svenskar tycker att det är krångligt med byråkrati, och det är inte enkelt att förstå sig på alla blanketter som ska skickas till myndigheterna. Dessa papper måste fyllas i på rätt sätt när det gäller ansökningar om migration, rätten att få vistas i Sverige. Man bör inte be bekanta om hjälp, för det blir garanterat rätt om man anlitar en advokatbyrå som är specialister på migrationsärenden.

Avslag och överklaganden

Man kan få avslag på sina ansökningar bara av det enkla skälet att blanketten är fel ifylld eller att det saknas någon uppgift som man glömde bort att skriva. Det går att överklaga felaktiga beslut, men det är en procedur som tar lång tid, eftersom myndigheterna ibland tar lång tid på sig för handläggning.

Ibland är myndigheternas sajter drabbade av tekniska fel, ibland är det långa telefonköer, och även en svensk kan uppleva detta som frustrerande. Kommer man från ett annat land behöver man all professionell hjälp man kan få, och det finns till och med advokatbyråer där man kan tala flera språk, exempelvis arabiska. Så inget är helt omöjligt, bara man vänder sig till en expert och får den bästa hjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *