Octo 4240 är lampor med karaktär framställda med respekt för naturen

En taklampa är en inredningsdetalj som verkligen kan sätta prägel på ett rum. De ger härligt ljus och kan med sin design förstärka en specifik känsla eller stil som det kan finnas behov av att framhäva i hemmet. En taklampa kan skapa en helhet i rummet genom att den binder ihop stilen med färg, material eller både och.

Till exempel kan en stor ljuskrona vara pricken över i:et i ett rum som är inrett med lyxiga möbler och detaljer. Samma sak kan en lampa i vackert trä göra för ett rum som är inrett i naturmaterial och sobra färger. 

Vackra lampor i naturligt material 

De senaste åren har det legat stort fokus på miljö och natur, något som såklart även avspeglas i inredningstrender. Det finns ett stort behov av att ta in naturen i hemmet och framförallt inreda med naturliga material. Ett företag som tillverkar lampor av hög kvalitet och som lägger stor vikt vid hållbarhet är finska Secto Design.

Inom företaget finns en djup respekt för det norra halvklotets olika träslag samtidigt som de använder sig av en enkel skandinavisk design och hantverkstraditioner, en oslagbar kombination. Under produktionen läggs det även fokus på återvinning och sortering av material, till exempel så återvinns sågspånet för att göra pellets till uppvärmning. Det är ett riktigt bra tänk som gynnar vår fantastiska miljö.

Octo 4240 är en lampa med karaktär och härligt sken

En av Secto Designs mest populära lampor är Octo 4240 som är designad av Seppo Koho. Den härliga taklampan går att få i färgerna svart, vitt, björk eller valnöt och dess skärmar tillverkas i Finland av PEFC-certifierad finsk björkfanér av högsta kvalitet. Även här kan man känna av respekten för miljön genom att det används inhemskt trä. Hos Lampemesteren.se finns Octo 4240 samt fler vackra designlampor från Secto Deigns och andra framstående lampföretag. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *