Rulla på med biltransport

06 februari 2020 patrick pettersson
Rulla på med biltransport

Visst är väl bilen en helt fantastisk uppfinning? Vi kanske inte tänker på det så ofta eftersom bilen är normaliserad och standard i vårt samhälle, och har varit under en lång tid. Men för de som fortfarande är så gamla att de minns plåthögarna som gick i 20 kilometer i timmen och spydde ut svart avgas måste det ändå vara en kittlande reflektion hur snabbt och långt bilindustrin har gått. Bilen tar oss från punkt A till punkt B utan konstigheter. Det är aldrig några spår- eller signalfel eller ”obehöriga på spåren” som orsakar förseningar. Bilen är pålitlig.

 

För tunga fordon behövs ännu tyngre fordon

Fast det är ju tyvärr inte alltid helt sant. Ibland går det fel med bilar också. Det är inte alltför skoj att höra motorn rassla eller se rök stiga ur motorhuven. För att inte tala om att få punktering och inte kunna köra bilen vidare. Då står du där med en två ton tungt fordon. Den flyttar man inte på i första taget. Då är det tur att det finns ännu större fordon med kraft att flytta och transportera din bil så du inte behöver lämna den på plats.

 

 

Snabb och tillgänglig biltransport

Biltransport är då räddaren i nöden. Tänk vad många bilar som bara hade blivit stående, varit i vägen och förstört miljön om vi inte hade haft fordon, personal och verksamheter som tagit sig an att transportera bort dem. Tänk dig själv att du är på roadtrip längs västkusten på sommaren. Du har passerat Göteborg och är på väg till vackra Orust när du plötsligt kör över en låda spik någon spillt på vägen. Punkteringen är ett faktum och semestern är i fara. Då kan du helt enkelt ringa exempelvis en Biltransport i Stenungsund som snabbt och enkelt bärgar bilen till en mer lämplig plats.

Fler nyheter