Så kan du tryggt använda gasolflaskor i hem och på resande fot

19 augusti 2021 Cecilia Olsson

Gasol har väldigt många användningsområden och kan med fördel användas både i hemmet och på campingsemestern. Till exempel så har gasolgrillar verkligen fått ett stort genomslag och allt fler väljer en sådan framför en traditionell kolgrill. Gasol kan även användas till att ge värme nu när hösten sakta börjar smyga sig på genom användandet av en gasoldriven terrassvärmare. Gasol är såklart även något man inte vill glömma på husvagns- eller husbilssemestern. Det är helt enkelt en användbar produkt. 

Det är viktigt att vara varsam med gasol

Flaskgasol (även känd som LPG) är kondenserad gasol under tryck. Gasolen är extremt brandfarlig och det är därför viktigt att alltid hantera LPG med försiktighet. Så länge man gör det så kan man njuta av alla fördelar som gasolen medför. Till exempel så ska gasolflaskor alltid transporteras och förvaras upprätt för att undvika läckage. Det är också viktigt att flaskan (eller flaskorna) står säkert under en transport så att de inte tippar eller får stötar. 

Man måste även se till så att utrustningen man använder är godkänd. Köper man sin utrustning från ett svenskt företag så kan man vara säker på att den passar till den flaskgasol som används i Sverige. Sist men absolut inte minst så är det viktigt att kontrollera slangar och regulatorer som med tiden blir slitna (minst en gång per år eller vid flaskbyte). Byt ut om något är trasigt och kom ihåg att alltid stänga ventilen på gasolflaskan när den inte används.

Gasol för alla tillfällen 

Hos Primagaz hittar man gasol för alla tänkbara ändamål. De har gasoltankar till företag som förbrukar stora mängder samt många olika gasolflaskor för både privat och kommersiellt bruk. Man kan enkelt söka i menyn efter de flaskor som passar beroende på vad man har tänkt använda gasolen till och det går även att läsa ännu fler råd om gasolanvändning på deras hemsida.

Fler nyheter