Sidohängda fönster kan innebära en klok investering i huset

Med fina och välfungerande fönster på huset blir bostaden både vackrare och mer energieffektiv. Ett byte av fönster kan innebära en investering som sparar både miljö och pengar i det långa loppet. Sitter det gamla fönster på huset som inte är helt täta försvinner det väldigt mycket energi ut genom dem dygnet runt, det är därför klokt att byta ut samtliga fönster om de är otäta för att i längden kunna spara pengar. 

Byt ut till bra fönster

Då man ska byta fönster bör man titta efter ett lågt u-värde, det visar på att fönstret har en bra isolerande effekt, ju lägre värde desto mer energibesparande är de. Det är som sagt också bäst att byta ut samtliga fönster som inte har tillräckligt god isolerande förmåga på en och samma gång. Byter man endast ut några få så har man fortfarande mycket värme som smiter ut genom de gamla fönstren. 

Välj rätt modell

Det är även bra att titta efter fönstermodeller som passar stilen på bostaden. Fönstren har nämligen stor påverkan på det visuella intrycket av huset. Det gör att fönster som passar in blir en bättre investering än de som ser malplacerade ut, eftersom de förmodligen byts ut i förtid. Finns det osäkerhet kring vad som passar in så kan man välja en modell som liknar de som tidigare suttit på huset.

Sidohängda fönster av hög kvalitet 

När det handlar om äldre hus kan det ofta passa bra med sidohängda fönster. Det är en klassisk modell som är enkel att öppna och gör det lätt att styra om man vill vädra mycket eller lite eftersom de går att öppna på vid gavel. Hos Klarfönster hittar man en bra utbud av sidohängda fönster med lågt u-värde. De är av hög kvalitet och kommer i trä eller trä och aluminium. Hela utbudet finns på https://klarfonster.se/fonster/sidohangda-fonster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *