Skyddande solfilm för behagligt inomhusklimat

23 april 2020
Cecilia Olsson
Skyddande solfilm för behagligt inomhusklimat

Solfilm är mycket bra för att skydda mot skadliga UV-strålar och har flera olika användningsområden. Det allra vanligaste är att använda den på bilfönster eller fönster i hemmet. 

Tonade rutor

Det är väldigt populärt att använda solfilm på bilrutor. Genom att fästa en mörk film på rutorna så skyddar man från insyn vilket gör inbrottsrisken mindre, dessutom blir temperaturen mycket behagligare genom att soltrålarna får svårt att tränga igenom. Har man en bil utan fungerande AC så kan det vara helt ovärdeligt att kunna hålla en någorlunda normal temperatur i bilen. 

Härliga glaspartier

Stora glaspartier på en villa ger ett lyxigt och stilrent intryck. Rummen i huset känns otroligt luftiga och man kan njuta av utsikt från varje vrå i hemmet. De härliga, stora fönstren kan dock även göra så att huset känns som en bastu under årets varmaste månader och inomhusklimatet blir därmed inte så behagligt. Man kan såklart installera AC i hemmet, men det kan bli onödigt kostsamt. För att slippa de höga kostnaderna kan man använda sig av solfilm på glaspartierna. Med solfilm blockeras upp till 99% av de skadliga UV-strålarna och temperaturen blir mycket behagligare att vistas i.

Trivsamt på kontoret

Det är såklart väldigt viktigt att ha en bra inomhusmiljö på arbetet också. Många kontorsbyggnader är i princip inklädda i glas och har därmed många arbetsplatser nära fönstret för att man ska kunna njuta av den härliga utsikten. Men att stå eller sitta en hel dag precis vid ett fönster när solen gassar utanför är varken bra för hälsan eller arbetet. Det blir varmt, man kan bli väldigt bländad och det är dessutom skadligt för huden. Därför är skyddande solfilm väldigt bra även här.

Best of Wrapping är ett företag som erbjuder solfilm i Växjö. Hos Best of Wrapping har de ett stort utbud av högkvalitativ solfilm i flera olika färgtoner.

Fler nyheter