Solkysst hud utan risk för cancer

08 augusti 2019 patrick pettersson
Solkysst hud utan risk för cancer

Spraytan är det nya populära sättet att bli solbrun utan att behöva vara i solen, eller svettas i ett solarium. Det är en typ av brun-utan-sol, men mycket effektivare och med bättre resultat än de krämer man smörjer in sig med hemma. Det tar mindre än en kvart, och ger en jämn och fin solbränna som varar i flera dagar. Om du sköter den rätt kan du behålla din färg i upp till tio dagar. Det är det perfekta sättet att snabbt bli fin inför ett särskilt tillfälle. Kanske ska du på firmafest, eller till och med ett bröllop.

 

 

Hur fungerar spraytan?

Spraytan görs av en särskild spraytan tekniker. Ett tunt lager vätska sprutas jämt över din kropp med en särskild sprutpistol. Vätskan innehåller Dihydroxyacetone, eller DHA, ett sockerämne som reagerar med ett protein som finns i hudens yttersta lager, keratin. Den reaktionen skapar ett pigment som heter Melanoidin, och det är det som gör att du blir brun. För att hitta det bästa stället för att bli fin inför din fest kan du söka på internet. Om du till exempel vill göra en spraytan och bor i Helsingborg kan du söka på Google. Skriv in ”spraytan i Helsingborg” så får du upp en hel rad med ställen du kan välja mellan.

 

För bästa resultat bör du förbereda dig innan

Några timmar innan behandlingen, gärna dagen innan, bör du duscha och peela hela kroppen. Detta för att få bort lösa hudceller och smuts som annars kan hindra spraytan-vätskan att absorberas jämnt av huden. Om du vill raka dig bör du också göra det minst några timmar innan. Använd inte makeup, parfym eller deodorant före behandlingen, och smörj inte in huden med någon fuktgivande kräm eller lotion. Din spraytan tekniker kommer att ge dig information om hur du ska ta hand om huden efteråt. 

 

Fler nyheter