Svåra tider

Svåra tider

Alla människor går igenom svåra perioder i livet någon gång. Det går inte att leva lyckligt och att allting är fantastiskt hela tiden. Livet ger oss prövningar som ibland kan kännas oövervinnerliga, men det är de inte. Det går att få hjälp om man mår dåligt, känner sig ledsen eller till och med deprimerad. Det är många människor som går i terapi och får hjälp av en psykolog eller terapeut idag. Det är inte längre någonting ovanligt eller något som man ska skämmas över. Psykisk ohälsa är en folksjukdom, som alltför många inte söker vård för. 

 

Det finns hjälp att få

Beroende på var man befinner sig någonstans på den resa vi kallar livet, så kan man må dåligt eller ha det jobbigt med olika saker. Som tonåring är i stort sett allting kännas väldigt jobbigt. Men om man upplever att ens barn verkar må sämre än andra tonåringar så kan det vara bra att söka hjälp. För det finns faktiskt hjälp att få även för barn. Man kan boka tid hos exempelvis en Psykolog i malmö eller vilken annan stad som helst. Var man än bor eller befinner sig så finns det hjälp att få. Det finns även psykolog online.

 

 

KBT

Kognitiv beteende terapi är något som många psykologer och terapeuter använder sig utav. Det är ett sätt att tillsammans komma underfund med vad problemet är, vad som orsakat det och vad man kan göra åt det. Det är patienten och psykologen som tillsammans arbetar fram målet under ett bestämt antal träffar. Ofta brukar det röra sig om cirka fem gånger ungefär beroende på problemets storlek. Efter det kommer man sedan fram till hur man ska gå tillväga och terapin utformas i samförstånd mellan patient och psykolog. På det här viset vet båda parter vad som kan förväntas och vad som kommer att ske under terapins gång.