Trädfällning i Norrtälje

Har ni ett träd som skuggar uteplatsen och som ni vill ta ner? Innan man tar ner ett träd så måste man försäkra sig om att man verkligen får lov att göra det. Det finns faktiskt träd som man inte får fälla trots att de står på den egna tomten. Anledningen kan vara att träden ingår i detaljplanen för området och då måste man först ha tillstånd från kommunen innan man kan såga ner det.

Även om man oftast får ta ner träd som står på den egna tomten så bör man fundera en extra gång innan man tar fram sågen. Det finns troligtvis en anledning till att trädet planterades på platsen en gång i tiden. Kanske hjälper det till att dränera tomten och förhindrar översvämningar, eller hjälper till att hålla nere värmekostnaderna då det skyddar mot kalla vindar? Träd är också vackra och kan ha en positiv inverkan på fastighetspriset.

 

Bra anledningar att ta ner träd

Det finns tillfällen då det är nödvändigt att ta ner träd. Träd som drabbats av sjukdom eller som är väldigt gamla och försvagade ska gärna tas ner så snart som möjligt eftersom nedfallande grenar kan utgöra en fara för omgivningen. Även träd som vuxit sig allt för stora och vars grenar riskerar att skada fastigheter runt omkring kan behöva tas ner, men i vissa fall räcker det då att man bara tar ner vissa grenar.

 

Säker trädfällning

Visst kan man själv fälla träd, men står trädet nära ett hus eller i ett tätbebyggt område så är det bäst att ta hjälp av ett proffs. Det finns bra företag som är specialiserade på trädfällning i Norrtälje och stockholmstrakten som med hjälp av lyftkran kan ta ner träd på ett säkert sätt. De hjälper även till med bortforsling av trädet och stubbfräsning på platsen så att alla spår av trädet försvinner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *