Unna dig en Taxi Helsingborg med gott samvete

30 november 2020 Mikael Barani

Ibland är det bara skönt att unna sig lite vardagslyx. Att köpa den där kebaben istället för att laga käk själv eller att sätta sig i en Taxi Helsingborg när det regnar och man ska åka en bit. Det är sådana som gester mot sig själv som gör livet lite lättare att leva ibland, och det behöver inte kosta så mycket kosing egentligen.

Hemligheten bakom ett rikt liv

För grejen är den att om man låter bli att spendera pengar på saker i onödan så kan man unna sig lite av livets goda då och då. För vem vill inte känna att man ibland lever lite över standardlivet, så att säga.

Det handlar dock, som sagt, om att unna sig vid rätt tillfällen. Gör man det hela tiden så är det lätt hänt att man blir en av kandidaterna till tv-programmet ”Skuldfällan”.

Hemligheten är istället att ha en sparad buffert, en nivå som man aldrig låter sig sjunka under. Vartefter kan man hela tiden höja den där nivån en aning tills man plötsligt en dag har en riktig skön kassa att ta till när det kanske krisar.
Så länge man håller den där nivån så är det fritt fram att lägga pengarna på vad man vill.

Dock får det inte gå till överdrift. Livet ska vara njutbart också. Om man hela tiden lever utan att unna sig något kan det i längden bli ett liv som känns lite väl enkelspårigt. Samtidigt finns det ju folk som trivs med minimalism – att ha mycket genom att behöva lite. Det är ett intressant spår att följa här i livet även om det inte är för alla såklart.

Vad som är ditt spår är det bara du som vet. Det enda sättet att ta reda på det är också att testa och prova sig fram här i livet..

Fler nyheter