Unna dig ett besök på spa för att ladda batterierna

26 augusti 2019 william eriksson
Unna dig ett besök på spa för att ladda batterierna

Efter att semestern är slut och vardagen börjar dra igång så kan ett besök på spa vara mycket skönt. Varma och kalla bad, massage, ansiktsbehandlingar och bara få slappna är behövligt ibland. Det är också mysigt att gå på spa med allra käraste och avsluta spa-dagen med en härlig middag. Varför inte unna sig en hotellnatt i samband med besöket? Många hotell idag har spa och erbjuder olika paket. För arbetsgivare kan det vara bra att använda ett spa-besök till team building. Det finns bra konferenshotell i Tällberg som har prisvärda paket. Idag är det enkelt att boka hemifrån och jämföra priser på nätet.

 

Vad är egentligen ett spa?

Själva ordet spa kommer från latin och betyder ”salus per aqua” vilket översatt till svenska blir ”hälsa genom vatten”. Redan romarriket insåg fördelarna med spa och namngav en kurort Spa. Spa var från början till för att behandla och förebygga sjukdomar. Bland de första orterna i Sverige som inrättade spa var Ramlösa i Skåne. Målet med spa var även att skapa en balans mellan kropp och själ. Spa var från början olika former av bad men idag innefattar ordet mycket annat.

 

 

Dagens spa och hitta rätt

Fortfarande är filosofin att ett besök på spa ska skapa balans mellan kropp och själ. Skillnaden är att idag besöker vi inte spa för att bota sjukdomar utan det är för att njuta. Givetvis bidrar massage och olika behandlingar till ett bättre mående. Många väljer att besöka spa för att hitta sin inre balans och möta vardagen med ny energi. Det finns spa i alla prisklasser och men ett besök på ett lyxigare ställe är inte alltid dyrare. En del spa hotell har valt att förlägga sin verksamhet i naturen för lite extra avkoppling. Ett spa besök är också en trevlig present och är alltid uppskattat. 

Fler nyheter