Vägen till kärleken

31 januari 2020 Mikael Barani
Vägen till kärleken

Att hitta den där speciella personen i ens liv förändrar allt. Plötsligt börjar man prioritera annorlunda och tänker mer i banorna av ”vi” än ”jag”. Visst handlar det om att delvis ge upp en del av sitt liv – nu måste man visa hänsyn inför någon annan. Det går inte längre att bara kasta sig ut i saker och ting utan att stämma av läget först.
Samtidigt så får man som bekant så mycket tillbaka. Någon att dela livet med, både de ljusa händelserna och de mörka stunderna. För det finns en kraft att hämta i kärleken som inte liknar något annat som vi har här på jorden.

Med tiden så utvecklas förhållandet åt nya håll. Man lär känna den andra personen bättre och bättre, och sig själv. Bådas styrkor och svagheter blir med tiden tydliga och någonstans under denna resa uppstår frågan: Älskar jag den här personen för allt vad den är?

För det kommer aldrig gå att förändra en annan person utifrån. Ger man sig in i ett förhållande med den tanken kommer det troligtvis att uppstå mycket friktion under åren. Friktion som med tiden kan leda till ett uppbrott.
Var också säker på att ni står på liknande inställningar när det gäller saker så som livsfilosofi, politik och syn på samhället. Visst kan olikheter skapa en intressant dynamik, men med tiden kan de faktiskt bli vattendelare. Särskilt när det kommer till att uppfostra eventuella barn.

Men om allt känns rätt: Ta steget och gör en flytt i Stockholm till ett gemensamt boende. Utan att låta för illa förebådande så är detta med att flytta ihop det sista steget till att verkligen förstå om ni passar ihop eller inte.

Kärleken är som sagt det mest kraftfulla som vi kan uppleva här på jorden. Det betyder som sagt inte att det alltid är lätt att vara tillsammans med någon man älskar.

Fler nyheter