Var gör man av alla möbler man inte behöver?

09 februari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Var gör man av alla möbler man inte behöver?

Hamnar du någonsin i en situation där det finns möbler som helt enkelt inte passar in? Säg till exempel att du har fyra sidobord och bara har plats för ett, vad gör du då? Detta är en vanlig gåta för många av oss, med begränsade förvaringslösningar. Möblerna tenderar att samlas på hög som disken efter middagen: det är inte något som man kan göra sig av med snabbt eller enkelt! Om detta problem har tyngt dig lika mycket som mitt så behöver du inte leta längre – jag är här för att utforska några kreativa (och underhållande) lösningar så att inga fler möbler hopar sig i ditt hem.

För det första kan du experimentera med att skapa olika former och stilar. Prova att flytta möblerna runt eller uppdatera dem med nya ytskikt och tillbehör som kuddar, mattor och belysning. Med lite kreativitet kan du skapa en unik, präglad look som lyfter rummet till nya höjder.

bortforsling av möbler

Din andra möjlighet är att förvandla alla dina extra möbler till praktiska och användbara förvaringslösningar. Du kan till exempel omdirigera ett sidobord som en hylla, använda det som ett stående skrivbord eller helt enkelt ta bort benen och göra det till en perfekt väggmonterad hylla.

Om du har liten plats kan du alltid gå uppåt. Saker som kökshyllor, överskåp eller takställningar kan hjälpa dig att utnyttja takutrymmet och ta bort för mycket möbler från golvet. Det kan vara ett perfekt sätt att hålla dina ytor öppna, så att du inte känner dig kvävd av alla saker.

Slutligen, om du verkligen kämpar för att hitta utrymme för alla dina möbler, är det värt att titta på möbelförråd. Det är ett effektivt sätt att spara utrymme hemma – du kan packa upp alla dina möbler i boxar, staplar eller hyllor, och sedan ta fram dem när du behöver dem.

Eller om du inte alls vill ha dem mer, anlita en firma som sysslar med möbelbortforsling och helt enkelt tar hand om dem åt dig.

Fler nyheter