Varför du ska välja ett fönster som är sidohängt?

31 mars 2021
patrick pettersson

Har du en dröm om att bygga ett hus som har alla moderna funktioner men som samtidigt har en klassisk och hemtrevlig stil? Då ska du satsa på sidohängda fönster, så som fönster en gång alltid var. Väljer du dessutom till spröjs eller utsmyckning av något slag så har du uppnått en stil som kan liknas vid allmoge, eller någon mer herrgårdsliknande stil med större fönster. Hur du väljer beror på hur stora fönster du vill ha, var du vill placera dem och vilken stil du föredrar.  

 

Uppe, nere eller på sidan

Idag finns det en mängd olika utformningar på fönster. Du kan välja en modell som är sidohängd, hängd uppe, nere eller har ett skjutbart parti. Det som gör att du väljer det ena eller andra kan ha med stilen att göra men även funktionen och prislappen. 

Om du vill ha det absolut billigaste fönstret så väljer du ett som är fast. Det kan vara en god idé om du har många fönster eller glaspartier där vissa inte behöver kunna öppnas. Eller om en del finns i en hall eller annat rum där behovet inte finns. Du kan även välja modell efter hur du vill kunna öppna eller rengöra rutorna.  

 

 

Skapa en helhet

Om du ska bygga ett nytt hus så är det tusen olika val som du ska göra. Därför är det klokt att noga tänka igenom om du har några speciella önskemål som du absolut vill gå igenom i ditt hem. Luta dig gärna på det som hustillverkaren föreslår som en grund. 

Därefter kan du göra dina noga valda ändringar. Bygger du utan hustillverkare så kan du ändå titta på kataloghusen för att få inspiration och riktlinjer gällande ditt eget hus och dess utsmyckning. Skapa en helhet där du binder ihop allt till ett funktionellt eget hem.

Fler nyheter