Varför gör man rörinspektion?

30 september 2020 patrick pettersson

Avloppsrören sitter där de sitter, och de får inte mycket uppmärksamhet av oss. Först när det börjar bli problem med avrinningen eller att det plötsligt kommer upp otrevliga dunster, reagerar vi på att något är fel. Skulle rören spricka och läcka vatten, märker vi det tyvärr ofta för sent.

En rörinspektion behöver göras ungefär vartannat år och då kollar man upp rörens beskaffenhet. Kanske är de mycket slitna eller så finns det stora beläggningar med smuts inuti dem. Rörinspektören filmar rören invändigt med en speciell kamera, som skickar bilder till en dator. Länktips: https://www.xn--rrinspektion-4ib.nu/

 

Klara besked och val av åtgärder

Det är alltså ingen gissningslek om vad som döljer sig i avloppsnätet, för till och med ritningar kan man få ut med datorns hjälp. Det är att ta ansvar för sin fastighet att låta rörinspektören kolla ledningarna ordentligt. Man kan spara mycket pengar i långa loppet om allt är välskött.

Rörfirman kan ge dig olika alternativ, beroende på rörens funktion och kondition. När allt är kollat får du besked på vad slutbesiktningen säger. Säljer du huset längre fram kan du visa att du har vidtagit alla åtgärder som behövs, och det kan också höja husets värde.

 

 

Fritt fram att renovera

Om rören är i toppskick, kan du exempelvis vilja lägga fina klinkergolv och dra in golvvärme i ditt hus. Om det däremot behövs ett stambyte, river man upp både golv och väggar. Det är klokt att kolla upp rörens beskaffenhet innan man startar ett renoveringsprojekt.

Gör man ett stambyte, är det sedan tryggare att investera i snygga och exklusiva material i huset. Kakelplattor är dyra, och har man börjat från botten i huset, med rörledningarna, är det fritt fram för allt det andra också. Man slipper riva upp det igen för att ett rör visar sig vara dåligt. Ring en rörfirma för inspektion.

Fler nyheter