En arborist kan lyfta trädgården till nästa nivå

11 oktober 2021
Mikael Barani

advertorial

Det finns något otroligt avslappnande över att sätta sig under ett träd, luta sig mot stammen och bara vara. Att känna det där stora solida bakom en som troligtvis kommer att finnas kvar långt efter att man själv har lämnat jordelivet – det finns något betryggande i det.

Säker trimning

Är det så att du har en egen trädgård vet du att man nästan får en relation till de stora träden som finns där. Det ligger liksom i sakens natur när man ser till att de mår bra, speciellt när man har träd som bär frukt och som måste få lite extra kärlek för att de ska må bra.

Ibland kan det förstås vara så att man får ta in en specialist. För träden växer som bekant och det är inte alltid att de egna kunskaperna räcker till för att det ska gå att beskära grenarna på ett säkert sätt.

Det är i dessa lägen som man gör bäst i att kontakta proffsen, som https://www.aliasarborist.se/arborist. På så sätt vet man att man varken skadar sig själv, sin omgivning eller själva trädet.

Visst kan man samtidigt passa på att fråga om lite tips och annat som gör att man själv lyfter sin egen kunskapsnivå. Har man ett proffs på plats är det lika bra att bli lite bättre själv på de mindre krävande jobben. Det är trots allt kul att utvecklas men att också lära känna träden lite bättre.

För trädgården har som sagt en harmoniserande effekt på oss människor. Att gå omkring och påta och gräva lite känns liksom bra i själen för många av oss. Inte undra på det eftersom människan under merparten av vår tid här på jorden också har levt i nära kontakt med allt det som vi har omkring oss.

Att åter koppla ned oss mot detta ”gröna nät” gör oss gott.

 

Fler nyheter