En vinter som käkar upp bilbatterierna

22 februari 2021 Mikael Barani

Det har väl inte direkt undgått någon hur kallt det har varit, inte bara i Sverige utan även i stora delar av världen. Häromdagen drabbas bland annat Texas i USA väldigt hårt av kylan. Någon hade lagt ut en bild på ett badkar där vattnet hade lämnats kvar över natten. Dagen efter hade vattnet i karet frusit till is.

Att njuta av kylan

Det var nog en och annan oförberedd morgonpendlare här i Sverige som var tacksam för att man hade ett extra bilbatteri på lager från https://www.batterionline.se/. För som de säger i jänkarland ”Fortune favors the prepared mind”. 
Den som är redo behöver inte förlita sig på tur eller liknande, helt enkelt.

Nu ser det dock ut som om att vi till sist går mot varmare perioder. I och för sig brukar kylan kunna dyka upp igen under mars och april, men frågan är om den kan bli lika kall som den har varit nu under februari.

För oss som verkligen gillar en rejäl vinter så är det bara att hålla tummarna att den kommer tillbaka igen. För det är ju något alldeles speciellt med snö och kyla när man bor häruppe i Norden. Att promenera omkring i en monokrom skog är en upplevelse i sig.

Är det riktigt kallt så njuter vi även mer av våren och senare sommaren, när de väl dyker upp. Att ha gått igenom en hård vinter är den bästa kryddan inför den stundande värmen.

Det är precis som när man är riktigt hungrig och till slut får sätta sig ned vid bordet och äta ett varmt mål mat. Det finns helt enkelt inte något som smakar godare än då – vad det än är som vi får serverat framför oss. Passa därför på att njuta av kylan så länge den är här. Det kommer bara att göra värmen så mycket mer välkommen.

Fler nyheter