Golvvåg för lättare vägning

29 december 2020
jonas olsson

Inom området våg finns det många olika typer beroende på användningsområde och behov. Det finns de som är anpassade för att vara på ett bord som exempelvis bordsvåg, brevvåg, paketvåg och köksvåg. Hemma har man kanske också en våg på golvet som man använder som personvåg.

Men om man ofta har ett behov av att väga tunga och otympliga objekt som pallar och liknande, behövs det en golvvåg som orkar med vikten och som även är tålig mot repor med mera.  

Nedsänkt eller ramp

När man ska väga mycket tunga objekt så behöver man lätt kunna köra upp objektet på vågen. Därför använder man sig antingen av en golvvåg som är nedsänkt i golvet eller en golvvåg som har en ramp.

För att kunna väga ett större spann av objekt brukar man också undvika att ha sidor på vågen. Stora objekt är ofta större än vad vågen är och kan sticka ut åt alla fyra håll. Därför har man en display som är handhållen eller som går att fästa hur man vill. På det viset kan man själv anpassa vågen och displayen på ett sätt som gör att man kan väga allt man önskar.  

Nyttan med digitalt system

Med en golvvågs digitala system kan man även få mervärden som man kan ha stor nytta av. Det finns till exempel möjlighet att starta ett räkneverk som gör att man kan räkna antal objekt som vägs. Kanske är det under en dag eller vecka. Eller så vill man dubbelkolla att man skickar iväg rätt antal i en sändning.

Det går även att med hjälp av vågen registrera om något är fel packat eller håller på att bli skickat till fel kund. Genom att veta vad en förpackning ska väga kan man lätt upptäcka om något fattas eller är fel, en god extrafunktion för ett företag med stor arbetsbelastning.  

Fler nyheter