Mer yta med hjälp av en entresol

17 oktober 2021 Lily Hansen

editorial

Den där värdefulla golvytan är något som många företag gör allt för att utöka, men samtidigt vill man få den så billigt som möjligt. Det är en ekvation som ibland kan kännas svår att få ihop, men det finns sätt att lösa det problemet på. Ett sätt som gör att man kan få ökad golvyta utan att behöva bygga ut eller hyra någon annan lokal. Det är något som många har upptäckt och idag använder, och det kallas för en entresol.

En entresol är lite som en stor balkong inomhus. Eller som ett halvt våningsplan, hur man väljer att se det. Det viktiga med en entresol är att den inte ska gå hela våningsplanet utan ha en yta där man kan se ned på våningen nedanför. Och det är så pass viktigt att det till och med finns vissa mått som man ska hålla sig inom, för att det inte istället ska kallas för ett våningsplan. Så det måste man ha koll på innan man börjar bygga till sin egen entresol.

 

 

Olika användningsområden som passar

Vad ska man då använda en entresol till? Det är helt och hållet ett eget val. Man kanske vill ha ytan för att besökare ska få en luftigare upplevelse, som på en restaurang eller ett bibliotek. Det kan även vara så att man behöver ytan men inte får bygga ett helt våningsplan. Eller så kanske man vill ha tillgängligheten mellan våningarna, som på ett lager exempelvis. Då kan man till och med ha lyftdon som en travers för ökad funktionalitet.

Ytterligare möjligheter är att man vill ha en yta som är öppen för besökare på nedervåningen och en yta på entresol som endast är till för personalen. Kanske för lagring, kontor eller matsal. Det är helt enkelt en hel värld av möjligheter när man skaffar en entresol.  

 

Fler nyheter