När du ska avveckla eller avsluta ditt företag

07 oktober 2019
jonas olsson
När du ska avveckla eller avsluta ditt företag

Ibland händer det att man kommer till att det är dags att avveckla eller avsluta ett företag. Det kan finnas en mängd olika anledningar. När det kommer till bolagsavslut i Stockholm är det inte svårt att få hjälp. För du vill göra det både rätt och snyggt. Ska du sälja ditt företag är det också en hel del att tänka på och det är oftast bra att höra med proffs hur du ska göra. Då brukar det gå snabbt och smidigt. Det är bra att skriva en liten checklista som första steg.

 

Börja i rätt ände

Det du ska börja med är att se till att göra en företagsvärdering. Det innebär att försöka uppskatta själva ekonomiska värdet på företaget eller verksamheten om det är ett aktiebolag. Det kan vara lite svårare än man tror. Sen är det frågan om företaget bokföring. Det är viktigt att gå igenom allt och se till att ha ordning och reda inför en försäljning. Sen är det dags att göra en företagspresentation. Det är värt att lägga lite extra tid på att detta. Är du osäker tveka inte att kontakta ett proffs för det har du igen sen.

 

 

Planera bolagsavslutet

När du väl är igång så ska du kontakta en erfaren mäklare som hjälper dig med att få rätt pris. Kontaktar du ett proffs får du i regel alltid hjälp med att utvärdera buden. Det är inte alltid så att högsta budet är det bästa för dig. När du väl ska förhandla ska du se till att antingen vara rejält påläst eller ta hjälp av ett proffs som sköter förhandlingarna. Då är det i regel mer än priset som ska förhandlas. Listan blir snabbt lång och det är skönt när allt går smidigt. För när du väl är klar är det en del efterarbete som ska skötas.

Fler nyheter