Sockervaxning – hårborttagning med hjälp av socker

15 april 2020
Lily Hansen
Sockervaxning - hårborttagning med hjälp av socker

Det behöver faktiskt inte göra ont och vara så smärtsamt att vaxa sina ben eller armhålor som man kanske tror. Det går numera att genomföra nästan helt smärtfritt, helt naturligt och dessutom på ett enkelt sätt genom bara några få ingredienser. Hur många gånger har man inte skrikit rakt ut av smärta när man vaxat benen? Nu slipper man det genom att använda sig av sockervax istället för vanligt vax. Sockervax kan enkelt tillredas med hjälp av socker, citron och vanligt vatten för den som vill prova hemma.  

 

Gå en utbildning i sockervaxning

Många salonger har idag någon som utför vaxning av olika slag. Det kan vara både hjälp av det traditionella vaxet, men så även med sockervax. Man kan gå en Utbildning Sockervaxning för att lära sig de olika momenten och hur det ska utföras, för att sedan tryggt kunna erbjuda tjänsten till sina kunder. Många uppskattar salonger som kan erbjuda just sockervaxning då det är nästan smärtfritt, naturligt och håller lika länge som en vanlig vaxning. Att vaxa istället för att hålla på med rakhyveln ger ett mer långvarigt resultat och man slipper raka sig i tid och otid.

Olika användningsområden för sockervax

Många kanske tror att detta sockervax enbart går att använda på benen. Men det är faktiskt så att detta vax går att använda var man så önskar på sin kropp. Ben, armhålor, bröst, rygg och brasiliansk vaxning för att nämna några vanliga exempel på ställen där man kan vaxa. Sockervaxning är egentligen inget nytt fenomen, utan det har använts sedan långt tillbaka i tiden. Från början så användes det bara i Egypten och i andra orientaliska länder. Nuförtiden kan man köpa vaxet lite varstans. Det är även så enkelt att göra det själv med bara några få ingredienser så de allra flesta brukar göra iordning vaxet själva. 

Fler nyheter