Trött på att laga mat?

14 februari 2020 Charlotte Kristiansson
Trött på att laga mat?

Det är en tanke vi är många som kan relatera till. Det finns flera alternativ man kan tillgå när man har det på det sättet. Catering är en möjlighet. Om du bor i Stockholm kan norrländsk catering i Stockholm vara upplagt. Det är kul att prova något annorlunda emellanåt. Kanske har du sån tur att du får äta lunch på jobbet och kan ta med dig hem?

 

Förbered

Det kan vara en bra idé att göra storkok ibland. På så sätt kan man lätt frysa ner mat och ta fram när man inte orkar laga mat. Det är ett väldigt ekonomiskt sätt att kunna slippa laga mat på. Det är helt säkert billigare än att beställa hem mat.

 

Unna dig det lilla extra

Kanske orkar du ändå inte stå och göra storkok. Då är nästan det enda alternativet att beställa hem mat utifrån. Kanske ska du bara säga till dig själv att det är okej att betala lite extra för att slippa krånglet med att handla och laga mat. Det brukar oftast fungera att göra så i en period.

Mellanläget

Ett annat alternativ är att beställa hem måltidskassar. Det går ofta att få dem gjort klar på olika sätt. Allt ifrån nästan färdiggjord mat till att du ska göra en del själv. Det betyder såklart att prisen för de olika måltidskassarna kan variera en hel del. Prisnivån påverkas också beroende på om du väljer att äta kött eller inte. Att undgå kött i en period kan vara förnuftigt. Det är sunt både för din kropp men framförallt också för miljön att undgå att äta kött i en period. Vi har alla ett ansvar för att försöka få ner köttkonsumtionen och varför inte samtidigt spara en slant?

 

Förhoppningsvis har du fått lite idéer till hur du kan slippa laga allt för mycket mat i en vardag som ofta kan vara pressad.

Fler nyheter