Välj ett vitoljat furugolv

09 maj 2022 Jenny Olsson

editorial

Att välja golv kan ibland vara svårt men man kan tänka på att man ska utgå för vad som passar för väggarna och rummet som helhet. Om du ska bygga nytt eller renovera och välja helt fritt är ett bra tips att satsa på ett vitoljat furugolv. Ett vitoljat trägolv passar framförallt den skandinaviska stilen som känns ren och enhetlig. Vita trägolv är väldigt vackra och kan verkligen förhöja känslan i ett hem.

Ljusa golv liksom väggar kan många gånger göra att rummet också upplevs större. Men vitoljade trägolv är också väldigt vackra i stora rum då det ger en behaglig känsla och passar såväl i nya som äldre hus med gammal charm. 

 

hvidolieret fyrretræsgulv

 

Förnya med vitolja 

Om du har ett ljust trägolv i furu eller ask till exempel går det jättebra att behandla det med vitolja, då det verkligen framhäver träets ådringar.

Om du har ett golv som du inte riktigt tycker passar in så är detta ett smart sätt att förnya. Att kunna behandla och forma om istället för att byta ut sparar både på plånbok och miljö. Hos Gulvkanonen.dk kan man få hjälp av kunniga hantverkare att vitolja golvet. De har många fina recensioner som syns på deras hemsida, som visar att de verkligen kan sin sak. Att ta hjälp av en kunnig golvexpert sådana här gånger är mycket värt då de verkligen vet hur man går tillväga på bästa sätt. Att anlita någon istället för att göra det själv kostar lite extra men å andra sidan får man ett bra resultat som står sig.

Till exempel ska det behandlas med vit lut innan det efterbehandlas med vitolja. Om du funderar på att efterbehandla ditt golv med vitolja, hör av dig till dem. Det kan verkligen göra mycket till för hemmet och rummet och är ett relativt enkelt sätt att förnya. 

Fler nyheter